La Única
19

Gaztedi vs La Unica. Emakumezkoen Euskal Liga

Larunbata heldu zen eta berarekin lidergoari eusteko gogoa. Iaz, frustrazioaren ondorioz, gaur egun garen taldea izateko eta benetan nahi dugun taldea izateko ikasi nahi genuen.

Partida gogorra hasi zen La Unicaren aurka, indar handiko talde sendoa, baina Gaztedi ez zen orain dela denboraldi bat eta Nafarrek lehen denboraldiaren zati handi bat bere hogeita bian pasatzea eragin zuen. Hala ere, lortu ez zuten berde zurien lehen entsegua iritsia. Hamabi minutu igaro ziren Leire Segundok lehengo entzegua sartu zuen Adarak eraldatutako zuen ostikoa. 7-5 bat utziz lokalen alde lehen zatian.

Bigarren zatia lehen zatian bezala hasi zen: arabarrek nafarrak zigortu zituzten meles guztietan, bigarren zatia hasi eta zortzi minutura gure hamarra Aitziber Ocho de Aldaren entsegua iritsi zen eta Adara transformatu zuen 14-5eko emaitzarekin. Gaztedik ez zuen kontzentrazioa mantendu jakin 60. minutuan La Unicaren 13. dortsalak atepean lehen entsegua eta hurrengo minutuan beste entsegu bat lortu zituenean.
Arabarrek, “Kolpe” horren ondoren, ez zituzten besoak jaitsi eta tinko eutsi zioten euren jokoari, Maitanek azken entsegua azken minutuan lortuz. Horrela, partida tauletan amaitu zen, lehen postuen borrokan jarraitzeko.

Hurrengoa gogorra izango da; izan ere, gure neskek berdinketaren ondoren taldearen buruan dagoen taldearen aurka jokatuko dute. Hernani erabat eraberrituta dago, eta gogo handiz.

Kronika: Adara eta Leire