10
Gaztedi vs Arrasate/Eibar

Gaztedi Neskek garaipena lortu dute Arrasate/Eibarren aurka

Larunbat honetan, urriak 28an, Gaztedi Neskak partidua jokatu zuen Arrasate Rugby Taldea/ Eibar Rugby Taldearen aurka. Gamarran lehiatu ziren, arratsaldeko […]

Larunbat honetan, urriak 28an, Gaztedi Neskak partidua jokatu zuen Arrasate Rugby Taldea/ Eibar Rugby Taldearen aurka. Gamarran lehiatu ziren, arratsaldeko 16:30tan, eta eguzkia eta bero nabaria egin arren, partidu polita eta interesgarria jolastu ahal izan zuten bi taldeek. Jardunaldiak 30-10eko puntuazioa lortu zuen, Gasteizko taldearen garaipenarekin.

Gogor eta konfiantza handiaren hasi zuten Gaztedi neskek, eta horrek era desberdin batean jokatzera lagundu zuen. Ez zuten horrenbeste jokatu aurrelariekin, ohituta gauden bezala; izan ere, ¾ -arekin askoz gehiago jolastu zuten, aukera ezberdinak ematez. Gaztediko ¾-akjoko estrategiko eta sendoa egiteko aukera izan zuen, eta horrek hunkitu egin zuen, joko ordenatu eta segurtasun handiarekin jarraitzeko motorra izanez. Puntuazioari eta baloiaren jabetzari dagokienez, talde gasteiztarrak beste taldea gainditu zuen arren, AGT/EBT-ek ere gogoa jarri zioten eta defentsa ona eta joko arina egin zuten. Lehenengo denboraldi honetan, Gaztedik hiru entsegu egin zituen. Lehenengoa, 12. minutuan Leire Segundoren eskutik; 17. minutuan Irati Vegak entsegua egin zuen eta 36. minutuan Sinead Ross-Magahyren eskutik. Ez zen bat bera ere eraldatu.

Baliteke konfiantza hori izatea Gaztediko jokalariei huts eginarazi ziena; izan ere, bigarren zatian erne ibili ziren eta AGT/EBTk jokoa estutzeko aprobetxatu zuen. Gaztedi gainditu zuten, bai baloiaren jabetzan bai bere zelaiaren presentzian, eta, ondorioz, entseguak egiteko aukera gehiago izan zituzten. 56. minutuan Haizea Zabalak entsegu bat egin zuen, eta 57. minutuan Nuria Magdalenak beste bat. Batek ere ez zuen transformaziorik izan. Honek beste taldeari 10 puntu eman zizkion. Bigarren zati honen erdi aldera, Gaztedik bere jokoari berriro heltzea lortu zuen eta hasierako dinamikara itzuli zen. Horrek baloiaren jabetza berreskuratzea eragin zien, baita kontrako zelaian egotea ere. Partidaren azken zati honetan, azpimarratzekoa da aurrelariak sendo aritu zela, bereziki Gaztediko lehen lerroa. Horregatik, eta ¾-en lanari esker ere, Gaztedik entseguak egiten jarraitzea lortu zuen; 42. minutuan bigarren aldiz Sinead Ross-Magahyk, 72.ean Ane Novoak eta 79. minutuan June Sanchezen eskutik azken batekin. Hauen eraldaketan ere ez zen zorterik izan.

Oro har, partida bizia eta interesgarria izan zen; akatsak izan ziren, baina gasteiztarrek orain arte frogatzeko aukerarik izan ez duten gauzak probatzen ere lagundu zuen. ¾-aren lan bikaina azpimarratu behar da baloia hain erraz eta sendo mugitu baitzuten. Orokorrean, Bukatzeko, partida ikustera eta bi taldeak animatzera etorri ziren pertsona guztiak nabarmendu eta eskertu behar dira, partida hunkigarriagoa eginez.